Fig Spritz
Den her cocktail er virkelig lækker, sød og efterårsagtig, hvis du spørger mig! Figensirup er ikke noget, jeg har overvejet at lave før, men det er da en kæmpe fejl. Dette er en af mine nye yndlings-cocktails 🙂 Opskriften på både sirup og cocktail er – som altid – enkel og lige til at gå til:
Figensirup:
5-6 friske figener
2,3 dl vand
2,3 dl sukker
Saften fra en halv citron
Alle ingredienser hældes i en gryde og koges op til sukkeret er opløst. Herefter skrues der ned for varmen og siruppen simrer 15-20 minutter. Tag gryden af varmen og lad siruppen køle af. Si og hæld på steril flaske.
1 Fig Spritz
6 cl gin
3,5 cl figensirup
2,5 cl friskpresset citronsaft
2-3 kviste frisk timian
Prosecco
Fremgangsmåde: hæld sirup, citronsaft og timian i en shaker og muddle (mos) så smagen fra timian trækkes ud i væsken. Tilføj gin og shake med is. Si over et glas med is og top af med prosecco (pas på du ikke får for meget i så det overdøver den fine smag af figen)og garner med en halv, frisk figen og et par kviste frisk timian.
Du kan også lave denne cocktail uden Spritz-delen. Så vil jeg foreslå følgende opskrift:
6 cl gin
2,5 cl figensirup
2,5 cl friskpresset citronsaft
Fremgangsmåde: alle ingredienser shakes sammen med is og straines over glas med is. Garnér med en halv, frisk figen og et par kviste frisk timian.
Velbekomme!