Gin Basil Rosé
Denne cocktail har jeg fundet i bogen Spritz Fever af Elouise Anders. Den er virkelig lækker og har en skøn note af rosé – hvis du bruger Mirabeau gin, som jeg foreslår nedenfor, fremhæver du smagen af rosé endnu mere.
Du skal bruge en basilikumsirup til denne cocktail.
Opskriften på basilikumsirup kommer her:
Blade (og gerne også stængler) fra en potte basilikum
1 dl vand
55 g sukker
Fremgangsmåde:
Tilføj alle ingredienser til en gryde. Muddle gerne basilikummen lidt, så olier og smag frigives. Kog blandingen op til sukkeret er opløst. Lad siruppen køle af i 30-40 minutter og si så basilikum fra. Hæld på steril beholder og opbevar i køleskabet.
Opskriften på 1 Gin Basil Rosé cocktail:
4 cl gin
1,5 cl basilikumsirup
1,5 cl friskpresset limesaft
Rosé
Fremgangsmåde:
Kombiner gin, basilikumsirup og limesaft i en shaker og shake med is. Strain op i et glas med is og top af med rosé. Garnér med frisk basilikum.
Velbekomme!