Lavendel Gimlet
Jeg er simpelthen kæmpe fan af Gimlets! Det er den perfekte blanding af syrligt og sødt! Og det man kan tilføje alverdens lækre smage til den klassiske opskrift – og det er det, jeg har gjort her. Resultatet er en lækker cocktail, med bitterhed fra limes og let parfumeret sødme fra lavendelsiruppen. Virkelig lækker! Siruppen skal trække i 3-4 dage, så det er bare med at komme igang, så du kan nyde den lækre sag hurtigst muligt 🙂
Lavendelsirup:
1 dl lavendelblomster (friske eller tørrede)
1 dl sukker
1,5 dl kogende vand
Saft fra en halv citron
Hæld lavendelblomster, sukker og citronsaft i en skål. Hæld det kogende vand over. Rør rundt til sukkeret er opløst. Dæk skålen til og lad den trække i 3-4 dage. Si og hæld på steril flaske og så er du klar til at lave cocktails!
1 Lavendel Gimlet:
6 cl gin
5 cl lavendelsirup
1,5 cl friskpresset limesaft
Hæld alle ingredienser i en shaker med is. Shake til ingredienserne er blandede og kolde. Strain over glas med is. Garnér med en skive lime.
Velbekomme!